Újévi fogadalmak: ne tartozz azok közé, akik nem érik el a céljaikat!

Megijedsz, megfogadod, hogy lesz új állásod, lefogysz, rendbe teszed a párkapcsolatod és a házasságod, elkezded a sportot. Néhány hétig kitart a motivációd, majd élsz úgy, ahogyan korábban. Mit kellene másképpen csinálnod?

Egész évben cipeled a be nem teljesített újévi fogadalmad terhét? Hogyan kerülheted ezt el?


Ne tartozz azok közé, akik nem érik el a céljaikat!


Talán a következő napokban sokakhoz hasonlóan te is sorra veszed majd, hogy miket sikerült teljesítened az előző évi fogadalmaidból – és talán csalódsz majd, mert a listád nem lesz olyan hosszú, mint remélted.


Ne sikerült,

  • lefogynod

  • nem kezdtél el sportolni

  • nem váltottál életmódot

  • továbbra is azt a munkád végzed, amit oly régóta nem szeretsz

  • nem ment előre a karriered

  • változatlanul futsz az események után, nem te irányítod az életed

  • idén is egyedül karácsonyozol, pedig a magány nem a te műfajod

A sor hosszan folytatható lenne…


Milliók fogadják meg, hogy változtatnak; eszerint több énidőt

teremtenek maguknak, életmódod váltanak, magasabb önismeretre tesznek szert vagy új állást keresnek, esetleg karriert váltanak. Mindig örömmel tölt el mások motiváltsága, elszántsága és szerencsére sok sikersztorival találkozom. De valójában sokkal többen vannak, akik a rajtkőre sem állnak föl, vagy menet közben szállnak ki a játékból – végül is a saját életük feletti irányítást és az újratervezés lehetőségét engedik el.

Feltárás, célok, motiváció, coaching Egy szokás megváltoztatása, egy új állás betöltése, egy karrierváltás, vagy megszabadulni a túlsúlytól egyáltalán nem egy egyszerű feladat. Az aktuális helyzettel való nagyon mély szembenézést, a célok pontos és őszinte megfogalmazását, tervezést és mindennapos cselekvést igényel.


Megvan a módja annak, hogy biztosan elérd a céljaid; segíthet egy őszinte és elfogulatlan társ vagy barát, egy nagyszerű munkahelyi vezető, de a valóban tiszta helyzetet leginkább egy coach vagy tanácsadó tudja megteremteni számodra.


Nézz szembe a jelen helyzeteddel, keresd meg a saját megoldásaidat, tervezd meg a jövőt és cselekedj napról napra.


Összegezve: Megvan a hatékony módszer arra, hogy biztosan elérd a céljaidat és elégedett legyél az esztendő végi visszatekintés során. Az aktuális élethelyzet feltárása, a reális célok kijelölése és az akcióterv összeállítása kihívást jelentő feladat, a siker pedig mindennapos cselekvést kíván tőled.


Ha elég bátor vagy ezzel dolgozni, ha elkötelezett vagy magad és a változás felé, nézd meg az oldalamat és keress bizalommal!


Találj rá egy okot és csináld!


További posztokat itt érsz el.


Fotó: Colin Behrens/Pixabay

85 megtekintés0 hozzászólás