Ezzel a változással mindenkinek szembe kell néznie és meg kell adnia a saját válaszait

Frissítve: 2020. szept 17.

Tényleg csak kapkodjuk a fejünket, szélvész gyorsan történik minden. S bizonyos szempontból éppen ilyen sebességgel hullanak szét addig stabilnak hitt rendszerek, értékrendek, belső meggyőződések és emberi kapcsolatok is.


Az ember egyik legkomolyabb stresszforrását az jelenti, ha elveszíti a kontrollt a folyamatok felett. Ha nincsen – vagy csak korlátozottan van – beleszólása az őt és szeretteit érintő folyamatokba. Ha már nem tud, nem képes irányítani. Az elmúlt hónapok-hetek sok mindent megmutattak az emberből és abból, amit felépített(ünk), de az előttünk álló időszak, ami biztosan kőkemény lesz, sok mindenre megtanít majd bennünket. Folyamatosan tanulunk egymásról, egymástól és leginkább önmagunkról. Erről az útról senki sem tud letérni.


Egyetlen gramm kétségem sincsen afelől, hogy minderre emlékezni fogunk életünk végéig – ki ezért, ki azért. Sok emberrel beszéltem az elmúlt napokban is, mindenkinek máshol jelentkeztek a fájdalompontjai. Merthogy fájdalompontjai mindenkinek vannak.


Érezni, aggódni, félni pedig nem tilos. Sőt, ezek az érzelmek valami fontosat, valami értékeset jeleznek.


Ahogyan teltek az évek, majd az évtizedek felettem, egyre inkább hittem és hiszek az emberben.


A sok rossz példa és tapasztalat ellenére is azt mondom, hogy fegyelemmel, önfegyelemmel, a józan észt segítségül hívva ezen is túl leszünk.

138 megtekintés0 hozzászólás